© In den Rustwat - by Ariver.Marketing - fotografie: Robbert So Kiem Hwat - Ariver.Marketing

ORANJERIE

Familiediner, zakelijke bijeenkomst of bruiloft?

Restaurant In Den Rustwat is meer dan een verfijnd, eigentijds restaurant in een authentiek pand op een ultieme plek. De Oranjerie achter het monumentale pand is dé ideale ruimte voor een culinaire middag of avond. Een perfecte plek voor een lunch, zakelijke bijeenkomst, receptie, promotiediner, bijzondere verjaardag of familiefeest.

U verzint het, wij verzorgen het. En wist u dat IDRW een officiële trouwlocatie is?

De Oranjerie is geschikt voor een gezelschap tot zestig gasten en beschikt over een eigen terras met privacy, midden in de natuur. De Oranjerie is op aanvraag ook op zondag en maandag beschikbaar.

 

Bel vrijblijvend voor meer informatie of reservering naar 010-4134110 of stuur een mail naar info@idrw.nl

 

Wat is een oranjerie eigenlijk?

Een oranjerie of orangerie (van het Franse oranger: sinaasappelboom) is een gebouw waar men ’s winters de kuipplanten bewaart, die ’s zomers buiten staan.

Een oranjerie werd gebouwd om te kunnen pronken met de dure en exotische bomen die uit verre landen en kolonies werden overgebracht. Vanwege het klimaat is het in Noord-Europa niet mogelijk buitenshuis tropische of subtropische planten en bomen te houden. Deze worden daarom in kuipen geplant, zodat ze in de winterperiode binnen kunnen worden gezet. Hiervoor werden speciale opstallen gebouwd. Voor andere bomen werden dan weer grote serres en palmenhuizen gebouwd. Deze gebouwen dateren doorgaans uit de 17e, 18e en 19e eeuw.